Mai intai
Ce nu am mai apucat sa le spun este ca desi suntem rupti in fund suntem extrem de fuduli. Nu e nimeni ca noi, la soare te poti uita dar la noi ba, vom face, vom drege … Putina modestie nu strica, iar inainte de a conta ca mediu ar trebui sa livram rezultate si sa invatam sa ne vindem. Dar despre subiectul asta in alt post.
de aici.
Dupa cum a spus un fost Ministru de Externe “good point”. Interesant si follow-up-ul
Si mai apoi
Am aflat ca intr-un business nu trebuie musai sa scoti mai multi bani decat bagi, ca ajunge doar sa-ti urmaresti visul si alte cacaturi de astea de “pep talkâ€.
Am aflat ca nu conteaza ca proiectul tau n-o sa scoata destui bani vreodata sa acopere cheltuielile, ca important e sa nu fii tu ultimul care da banul, ca ala isi ia teapa.
Nu e important ca afacerea ta sa genereze profit, ca e de-ajuns sa faca “disruption†pe o piata.
De aici. Putin cam acid (putin si atac la persoana), dar…. interesant de citit; alt punct de vedere.
n-am ma nimic cu omul, nu-l cunosc personal, conceptul de business pe care-l propavaduieste nu prea imi place. atat!
Mircea, punctul 2 e total incorect si neinteresant. Dar, evident, baietii aia din Vale care baga bani in proiecte sunt total dobitoci, romanii stiu mai bine.
1. Stii bine ca sunt proiecte care nu aduc profit decat daca sunt cumparate si integrate de playeri mari, cum a fost .. AdSense. Dar hai sa nu dezvoltam noi tehnologie, mai bine un blog.
2. Modelul de monetizare poate veni pe parcurs .. sau nu, iar investitorii isi asuma acest risc. Si numai datorita acestui lucru antreprenorii isi permit sa dezvolte si da, din 100 de startup-uri reușește unul singur. Si uite asa apar 10 proiecte de succes pe an, mai mult decat suficient ca sistemul sa functioneze.
3. Faptul ca la ei “fail”-ul este incurajat nu face decat sa nasca antreprenori de succes pe termen lung (e singurul mod in care poti invata/capata experienta). Evident, e bullshit pentru ca in Romania e rusine sa “fail” si oricum aici nimeni nu “fail”. Pentru ca 90% nu fac nimic iar aia 10% care incearca sunt luati la bascalie de aia 90%.
4. As putea continua cu diferentele dintre Romania si State dar m-am saturat de romanii care-i considera pe americani prosti. Bine ca suntem noi destepti si nivelul de trai din Romania e peste cel american. Pana una alta noi nu suntem in stare sa .. (completeaza cu ce vrei ca merge 🙂
5. Uitandu-ma in portofoliul SeedMoney vad Strada32.com, proiect detinut sau dezvoltat de Data Solutions, firma la care activeaza (sau chiar e actionar) Add. Oare Strada32 e pe profit? Nu conteaza, cert e ca bani de development au fost .. de la SeedMoney. Of, of..
___________
Nu am nimic cu Add, nici nu-l cunosc personal. Am avut o perioada destul de lunga in care i-am citit blogul dar m-am lasat. E timpul sa ne maturizam si sa ne uitam in gradina proprie inaintea gradinii altora.
@add: notat.
@Razvan Tirboaca:guys, behave 😉 Stiti AMANDOI ca adevarul e la jumatate. Intodeauna.
@razvan tu te-ai suparat de cand m-am luat de microjobs 😀 si acu vrei sa ma intepi.
din pacate nu ai toate datele problemei si vorbesti pe langa, presupui, faci speculatii.
ba nu-i deloc la jumatate 🙂 adevarul e in ambele optiuni. Ramane ca fiecare sa stabileasca daca scopul e sa faca “bani” sau “proiecte”.
Bani se fac in multe moduri si domenii, proiecte functionale se fac mai greu 🙁
@parvan: proiecte functionale care sa faca si bani, aici ar fi “jmecheria” 😀 Problema ca scopul de a face proiecte implica sa “ai de mancare” din alta parte…. 🙂