Uncategorized
Cosmote si blogurile…
In incercarea de a se lupta cu mai cu sanse cu Orange si Vodafone, Cosmote incearca sa atraga segementul oamenilor cu acces la internet si adanc conectati la new media (si) prin intermediul unui nou blog, dedicat in special celor interesati de serviciul i-Mode.
Victor Kapra are o pozitie corecta din punctul meu de vedere, in timp ce DailyBusiness are un articol de PR pe aceeasi tema
Intrebare: (usor off-topic)
Vreau sa cumpar un domeniu .ro. Pagina respectiva, desi rezervata, nu poate fi accesata, proprietarul acesteia probabil neplatind taxele de gazduire celor de la gazduire.ro. (apare un mesaj in care proprietarul este informat sa contacteze de urgenta administratorul gazduire.ro). Probabil ca a fost rezervat numele pt a fi revandut, ca altfel nu inteleg situatia. Ce se intampla in sit astea? Exista vreo sansa sa iau acel nume? sau sa ma multumesc cu altul existent?
@GabiKoreanu: taxa de domeniu si taxa de hostare pot fi lucruri diferite. Deci e posibil ca domeniul sa fie cumparat de altcineva decat gazduire.ro. Iti recomand sa dai telefon direct acolo si sa vezi situatia, sau sa intri pe rotld.ro pentru a vedea care este proprietarul domeniului. Da-mi un mail daca ai nevoie de mai mult ajutor.
Am È™i io o întrebare. Dacă un om e handicapat trebuie să-i facă È™i pe ceilalÈ›i să fie ca el ? Adică dacă cineva este handicapat lingvistic È™i spune “hostare” în loc de “găzduire”, pentru că habar n-are cum se traduce “to host” È™i i-e lene să deschidă un dicÈ›ionar trebuie neapărat să îi handicapeze È™i pe alÈ›ii ? GabiKoreanu a spus corect, “găzduire”, ce-i atît de greu de înÈ›eles ? Sau dacă el stă în Coreea vorbeÈ™te o română mai corectă tocmai din cauză că nu se molipseÈ™te de snobismul lingvistic generalizat din România ?
Și unde-s diacriticele ? Numai amatorii sau nepricepuÈ›ii (ăia care nu È™tiu să adauge tastatura de limbă română) mai scriu în ziua de azi fără diacritice. Pînă È™i Zoso scrie cu diacritice…
@Gazduitorul: fiecare specializare, meserie vine dupa sine cu tot felul de termeni imprumutati din alte limbi. Unele sunt mai noi, altele mai vechi, altele nu ‘prind’ nicioada.
Cat despre diacritice, foarte putini informaticieni le folosesc, nu s-au impus in informatica, si nu vad o mare problema in asta.
Mult mai important decat utilizarea acestora mi se pare maniera discursului nu crezi?